Kıbrıs Hemşire Maaşları

Kıbrıs hemşire maaşları ortalama 3000 USD seviyesinde. Fakat Kıbrıs’ta hemşire olarak çalışanların kazandıkları ücretler; kişinin çalıştığı kurum (kamu – özel) vs. faktörlere göre değişebilmekte. Hemşire olarak çalışmak isteyenler için geniş iş olanaklarına sahip olan popüler istikametler; başkent Lefkoşa, Limasol, Larnaka, Gazimağusa, Baf ve Girne olarak öne çıkıyor. Kıbrıs’taki ortalama maaş ise 1740 USD olarak ifade edilmekte. Kıbrıs’ta icra edilen hemşirelik mesleğinin görev ve sorumluluklarını şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Kronik ya da akut fiziksel veya zihinsel hastalığa sahip kişilerin tıbbi bakımını sağlar.
  • Hasta bakım gereksinimlerini değerlendirir ve planlar.
  • Hastalar için tetkikler hazırlar.
  • Operasyon öncesi ve sonrası hasta bakımını sağlar.
  • İlaç ve serum uygular.
  • Tıbbi öyküleri raporlar ve durum değişikliklerini izler.
  • Hastanın; ateş, şeker ve kan basıncını ölçer, raporlar.

Sıralanan mesleki görev ve sorumlukların yanı sıra, çalışılan kurum yönetmeliği tarafından belirlenen ilave görev ve sorumluluklar da söz konusu olabilir.

İş deneyiminin maaş üzerinde + %36 gibi oldukça ciddi bir etkisi söz konusu. Bu nedenle, hemşirelik mesleğinde kıdemli olan sağlıkçıların kazanacağı ücretler ile mesleğe henüz adım atan sağlıkçıların kazanacağı ücret arasında kayda değer bir fark olacağını belirtelim. Kıbrıs’ta hemşire olarak istihdam edilen kişilere emeklilik planı, sağlık sigortası ve kariyer geliştirme planı uygulaması gibi çeşitli avantajlar sunulmakta birlikte mesleki kursların olmayışı gibi bazı dezavantajlar da dikkat çekmekte.

KKTC Hemşire Maaşları

KKTC hemşire maaşları açısından tatminkar seviyelerde ücret kazanıldığını ifade edebiliriz. Çalışılan kuruma bağlı değişiklikler olabilir; ancak, genellikle sertifika, bilgisayar okuryazarlığı ve ehliyet gerekli değil. Buna karşın yabancı dil bilgisi gerekli. Hemşirelik mesleği özelinde deneme süresi uygulamasını da belirtmek gerek. Kıbrıs’ta haftalık kırk saat çalışma süresi uygulaması var, fakat hemşireler için farklı hukuki düzenlemeler söz konusu olduğundan, gece nöbeti gibi çeşitli uygulamalar da söz konusu.

Pazartesi günü ile başlayan ve cuma günü ile sona eren bir çalışma haftasında kırk saat mesai uygulanmakta. On dört günlük resmi tatil hakkı sunulurken, ücretli tatil hakkı yirmi gün olarak düzenlenmiş. Fakat iş sözleşmesinde farklı bir düzenleme yaparak ücretli tatil günü sayısında artış sağlanabilir. Harika doğası, turizme elverişli coğrafyası ve iklimi, yaşam standardının refah seviyelerde olması ve çalışma koşullarının görece hafif olması, Kıbrıs’ı en popüler bölgelerden biri yapan başlıca sebepler arasında yer alıyor.